vrijdag, 15. januari 2016 - 15:47 Update: 15-01-2016 17:41

Agenten verdacht van toebrengen zwaar letsel

Man (48) gereanimeerd na arrestatie, 6 agenten verdacht
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt 6 agenten van het mogelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld tijdens een arrestatie van een 48-jarigte man die daarna op het politiebureau onwel is geworden en moest worden gereanimeerd. Dit meldt het OM vrijdagmiddag.

De 48-jarige man werd afgelopen dinsdag 12 januari door de politie aangehouden omdat hij agressief gedrag vertoonde richting zorgverleners van een woonvoorziening in Den Bosch waar hij op dat moment verbleef.

Tijdens zijn aanhouding en tijdens het vervoer naar het politiebureau heeft de verdachte zich meerdere keren hevig verzet, waardoor er meerdere agenten nodig waren om hem in bedwang te houden.

Gereanimeerd

Op het politiebureau is de man onwel geworden en door politieagenten gereanimeerd. Daarna werd hij met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij momenteel nog verblijft.

Rijksrecherche

De rijksrecherche is onder leiding van het arrondissementsparket Oost-Brabant een onderzoek gestart. Bij de aanhouding van de man waren zes agenten betrokken. De zes agenten zijn allemaal aangemerkt als verdachten van het mogelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. 

Het verdere onderzoek van de rijksrecherche zal zich richten op de vraag of er daadwerkelijk een verband bestaat tussen het onwel worden van de man en het handelen van de politie.

De komende tijd zullen diverse betrokken, waaronder enkele getuigen worden gehoord en zullen de videobeelden worden geanalyseerd. De rijksrecherche zal een einddossier inleveren bij het Openbaar Ministerie wanneer het onderzoek is afgerond. Het Openbaar Ministerie zal aan de hand daarvan een vervolgbeslissing nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: