vrijdag, 15. januari 2016 - 19:05 Update: 15-01-2016 21:13

Pijpenlegger succesvol gedoopt en te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel

Pijpenlegger succesvol gedoopt en te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel
Foto: IHC Merwede Holding B.V.
Krimpen aan den IJssel

Op 15 januari heeft Royal IHC de 550 ton pijpenlegger SEVEN CRUZEIRO succesvol gedoopt en te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel. Dit is het laatste schip in een serie van drie pijpenleggers besteld door Subsea 7.

De SEVEN SUN was eerder al te water gelaten: op 19 december 2014. De schepen zijn in nauw overleg met Subsea 7 ontworpen. Zij kunnen werken in een waterdiepte tot 3.000 meter en zijn geschikt om wereldwijd te opereren. De schepen zijn uitgerust met een dynamic positioning systeem. Het pijpenlegsysteem bestaat uit twee benedendeks carrousels met opslagcapaciteit van 1.500 en 2.500 ton.

De kantelbare pijpenlegtoren heeft een top tension van 550 ton voor het installeren van flexibele pijpleidingen. De pijpenlegsystemen worden geleverd door Huisman. “De afgelopen jaren hebben Subsea 7 en IHC nauw samengewerkt bij de realisatie van in totaal acht offshore schepen.” Zegt Arjan Klijnsoon, Executive Director Shipbuilding van Royal IHC. “Wij zijn trots op deze langdurige relatie en het vertrouwen dat Subsea 7 in ons heeft om schepen van hoge kwaliteit te leveren, binnen de gestelde termijn.”

Categorie:
Provincie: