zaterdag, 16. januari 2016 - 15:08

Man met wit poeder onder zijn neus na wilde achtervolging aangehouden

Man met wit poeder onder zijn neus na wilde achtervolging aangehouden
Foto: fbf
Rotterdam

De witte substantie die de 34-jarige Rotterdamse automobilist zaterdagochtend bij zijn aanhouding onder zijn neus had zitten moet nog getest worden, maar zijn wijd openstaande pupillen en bizarre rijgedrag doen al een vermoeden rijzen.

Twee agenten zagen zaterdagochtend op de Beijerlandselaan dat een automobilist wel erg langzaam reed. Dat veranderde na een stopteken, want de man ging er als een speer vandoor.

Andere eenheden sloten zich aan bij de achtervolging. Op de Groene Hilledijk zagen agenten dat de bestuurder een aantal dingen uit de auto gooide. Een eenheid stopte en zag dat het verpakkingen met een witte stof betrof. De vluchtende wegpiraat was inmiddels op de Slinge aangekomen. Een politiebus wist ondanks zijn geslinger voor hem uit te komen. Samen met een eenheid die achter de man reed wisten ze hem zo af te remmen. De man werd aangehouden.

De bijrijdersstoel lag vol wit poeder, dat zat ook in het gezicht van de man. Teveel gedronken had hij niet, maar de substanties worden getest. Kijkend naar zijn gedrag en pupillen leek hij in ieder geval onder invloed van verdovende middelen. Zijn verkeersovertredingen zijn al wel een feit en de man zit vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: