zondag, 17. januari 2016 - 10:43 Update: 17-01-2016 15:54

Verdachte aangehouden voor steekpartij in Leiden

Verdachte steekincident Leiden aangehouden
Foto: SXC
Leiden

De politie hield in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari een 24-jarige Leidenaar aan als verdachte van een steekincident op de Haarlemmerstraat. Nadat zaterdag foto's van de man verspreid werden, kwamen een aantal concrete tips binnen waarmee zijn identiteit vast kwam te staan.

Een 44-jarige man uit Amersfoort werd donderdag 14 januari vanuit het niets aangevallen door een  hem onbekende man die hem een aantal keren stak. Het slachtoffer raakte daardoor ernstig gewond. Een zoektocht in de omgeving leidde donderdag niet tot de aanhouding van een verdachte.

Onderzoek

De recherche onderzoekt sindsdien de zaak. Omdat interne verspreiding van de beelden geen herkenning opleverde, verleende het Openbaar Ministerie zaterdag toestemming om foto's van de man te verspreiden. De beelden werden vanaf zaterdagmiddag veel gedeeld via de (social) media. Naar aanleiding van de verspreide foto's kwam bij de recherche een aantal zeer concrete tips binnen over de identiteit van de nu aangehouden Leidenaar. 

Aanhouding

De politie ging actief naar de man op zoek, onder andere in zijn woning. Een surveillerende agent zag hem in de nacht van zaterdag op zondag in de Leidse binnenstad en hield hem na controle van zijn persoonsgegevens aan. De man is ingesloten voor verhoor.  Het slachtoffer, dat het naar omstandigheden redelijk maakt, is op de hoogte gesteld van de aanhouding.

Naar aanleiding van de foto's hebben zich bij de recherche een aantal mensen gemeld die de afgelopen tijd in Leiden ook gevolgd zijn door een man waarvan zij een 'unheimisch' gevoel kregen, maar daarvan niet eerder melding hadden gemaakt. In hoeverre de nu aangehouden verdachte daarbij betrokken was, zal worden onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: