maandag, 18. januari 2016 - 9:00 Update: 18-01-2016 11:13

Overbuurman verdacht van afpersen familie vermist meisje (15)

Brabander perst familie vermist meisje (15) af
Foto: Facebook
Deurne

Een overbuurman (26) van de familie van de vermiste Mariska Profijt uit Deurne is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van afpersing via Facebook.

De man zou hebben ingebroken in het Facebook-profiel van de 15-jarige Mariska. Dit stelt de moeder van Mariska, Martiene Kellenaers, zo schrijft het Eindhovens Dagblad maandag. De man zou hebben ingebroken op het Facebook-profiel van Mariska en met  foto's van Mariska de suggestie hebben gewekt, dat zij in de prostitutie is beland. Met de foto's probeerde hij de familie af te persen, aldus de krant.

De familie van Mariska ging naar de politie, die de herkomst van de foto's al snel wist te achterhalen en de man oppakte. De man is al eerder voor soortgelijke zaken veroordeeld. De familie is druk bezig met het terugvinden van hun dochter die veertien dagen geleden uit een instelling vertrok, waar ze tijdelijk verbleef. Mariska's moeder maakt zich grote zorgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze:'Ik zoek overal, kijk voortdurend op mijn telefoon en blijf mijn Facebook verversen. Ik word er helemaal gek van.'

 

Categorie:
Provincie: