maandag, 18. januari 2016 - 10:19 Update: 18-01-2016 14:59

'Veel vluchtelingen lopen noodgedwongen in veel te grote kleren'

'Veel vluchtelingen lopen noodgedwongen in veel te grote kleren'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De Welkom Winkels van het Rode Kruis hebben een groot tekort aan kleding in kleine herenmaten. Vluchtelingen hebben daardoor regelmatig te grote kleren aan.

“Zeker nu het kouder wordt is het belangrijk dat mensen zich met goed passende kleding hiertegen kunnen beschermen”, zegt Suzanne Laszlo, manager hulpverlening van het Rode Kruis. Het  Rode Kruis roept daarom op om herenkleding in kleine maten in te leveren bij de Welkom Winkel en inleverpunten in het land.

“Vaak hebben  vluchtelingen  bij aankomst in ons land enkel de kleren die ze al dragen. Het Rode Kruis geeft hen daarom meer kleding. Nederlanders hebben al veel spullen naar de Welkom Winkels gebracht. Vooral dames-, kinderkleding en herenkleding in grote maten zijn gedoneerd. Hier zijn wij en de vluchtelingen erg dankbaar voor”, concludeert Laszlo.

Herenschoenen en winterjassen

De Welkom Winkels hebben op dit moment te maken met een structureel tekort aan passende kleding voor een groot deel van de doelgroep. Het Rode Kruis zoekt daarom nu specifiek naar kleding in grote jongensmaten (vanaf 164) en kleine mannen-maten (M en S), stevige herenschoenen /sportschoenen (maat 37 tot maat 42), sokken (maat S en M), nieuw ondergoed (maat S en M), winterjassen (maten 164, S en M), broeken (maat S en M) en truien (maat S en M).

Categorie:
Provincie: