maandag, 18. januari 2016 - 12:18 Update: 18-01-2016 13:08

Topdrukte voor de wegenwacht

Topdrukte voor de wegenwacht
Foto: fbf
Den Haag

Door de kou heet de ANWB het maandagochtend veel drukker gehad dan op ´gewone' maandagen.

Vooral het opstarten van de auto was een probleem. Er werd vooral gebeld voor kapotte accu´s. Dit melden verschillende media maandag. De ANWB rekent erop dat er aan het eind van de dag zo´n 6000 meldingen zullen zijn geweest van mensen met autopech. Normaal zijn dat er zo´n 3000. De ANWB heeft de bezetting bij de Wegenwacht dan ook flink opgeschroefd en raadt mensen aan om een dikke jas of deken mee te nemen voor onderweg. Woordvoerder van de ANWB tegen RTL Nieuws:: 'De wachttijd voor de wegenwacht kan oplopen tot ongeveer een uur. Als je zo lang moet wachten, is het erg koud als je geen warme kleren aan hebt.'

Op veel wegen kan het nog glad zijn. Voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg heeft het KNMI code geel inmiddels ingetrokken. In de andere provincies blijft de waarschuwing nog wel van kracht. 

Automobilisten met een elektrische auto moeten extra opletten. Zij kunnen mogelijk minder kilometers rijden omdat er veel energie nodig is om het in de auto warm te maken. Het speciaal verwarmen van autostoelen, buitenspiegels en autoruiten kost extra energie.

Categorie:
Provincie: