maandag, 18. januari 2016 - 13:43 Update: 18-01-2016 13:45

Wildplasser noemt agenten ‘zeikerds’

Wildplasser noemt agenten ‘zeikerds’
Foto: fbf
Breda

Een wildplasser is zondagavond aangehouden nadat hij agenten beledigd had. Twee anderen, die zich met de aanhouding bemoeiden, zijn ook aangehouden voor belemmering en belediging.

Op zondag 17 januari 2016 om 19.20 uur zagen surveillerende agenten dat een man tegen de gevel op de Houtmarkt stond te plassen. Buiten het feit dat dit strafbaar is geeft het voor de bewoners en ondernemers ernstige overlast. De agenten wilde de man, 51 jaar uit Oud Gastel, een bekeuring geven. De man was het daar niet mee eens en beledigde de agenten, hij noemde ze ‘een stelletje zeikerds’ ten overstaan van het uitgaanspubliek. De agenten voelden zich daardoor beledigd en hielden de man aan.

Toen ze de verdachte in de politieauto wilde plaatsen verzette hij zich. Enige omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. Toegesnelde collega’s hielden twee mensen aan voor belemmering en belediging van de agenten, een 48-jarige vrouw uit Oud-Gastel en een 22-jarige man uit Breda. De vrouw is in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld. De twee mannen, beiden verdacht van belediging, hebben de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: