woensdag, 20. januari 2016 - 20:03

OM eist opnieuw 12 jaar cel tegen Enise B. in hoger beroep

OM eist opnieuw 12 jaar cel tegen Enise B. in hoger beroep
Den Haag

De advocaat-generaal in Leeuwarden heeft in hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige Enise B., die wordt verdacht van het medeplegen van een reeks ernstige misdrijven, zoals afpersing, poging tot doodslag, gijzeling en diefstal met geweld.

De strafbare feiten volgden elkaar in februari 2014 in hoog tempo op en zijn gepleegd in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede. Ze pleegde de feiten samen met Marcos van der P. en waren beter bekend als Bonnie & Clyde. Het tweetal kon destijds worden aangehouden in Duitsland.

De rechtbank veroordeelde de vrouw, Enise B., tot 12 jaar gevangenisstraf. De verdachte ging tegen het vonnis in hoger beroep. D eadvocaat-generaal benadrukte in hoger beroep dat B. bij alle door de rechtbank bewezen feiten betrokken en in juridisch opzicht als medepleger medeverantwoordelijk is geweest. In een paar gevallen had zij zelfs een hoofdrol. In hoger beroep zijn 17 feiten aan de orde, waarbij tien slachtoffers betrokken waren.

Marcos van der P., is door de rechtbank veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. P. heeft geen hoger beroep aangetekend.

Categorie:
Provincie: