donderdag, 21. januari 2016 - 8:41 Update: 21-01-2016 15:01

Gemeente krijgt kogelbrief vanwege komst azc in Heesch

Dreigbrief met kogel bezorgd bij gemeente Bernheze om komst vluchtelingen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bernheze/Heesch

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van een dreigbrief, die woensdagochtend bij de gemeente Bernheze werd bezorgd.

De dreigbrief werd vergezeld door een kogel en richtte zich tegen de mogelijke komst van een nog te realiseren vluchtelingenopvang in Heesch. De brief en de kogel zijn door de politie in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. De politie doet er onder leiding van de officier van justitie alles aan om de herkomst van deze dreigbrief te achterhalen zodat de verantwoordelijke persoon voor de rechter gebracht kan worden.

Rellen tijdens bijeenkomst

Maandagavond liep een demonstratie tegen de mogelijke komst van een azc naar Heesch uit de hand.Actievoerders gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie. Burgemeester Marieke Moorman gaf in de loop van de avond een noodbevel af. DeME moest optreden om de demonstranten op het plein voor het gemeentehuis weg te sturen. Er werden in totaal drie mensen opgepakt. Een 20-jarige man uit Oss wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

De twee andere arrestanten, van wie één uit Oss en één uit Geffen, zijn woensdag vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: