vrijdag, 22. januari 2016 - 12:51

Negen aanhoudingen in drugsonderzoek

Negen aanhoudingen in drugsonderzoek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Leeuwarden

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in harddrugs in Dokkum negen aanhoudingen verricht. Zes van de negen verdachten zijn afkomstig uit Dokkum. Twee zijn afkomstig uit Damwald en Leeuwarden en een is zonder vaste woon- of verblijfplaats. De negen zijn in de leeftijd van 16 tot 39 jaar. Van de aangehouden verdachten zijn drie vrouw.

Handel aan minderjarigen

Bij de wijkagenten kwamen signalen binnen dat in Dokkum door een groepje in drugs werd gehandeld, waaronder aan minderjarigen. Alle reden om nader onderzoek te doen. Uiteindelijk kwamen de negen verdachten in beeld. Het vermoeden bestaat dat een deel van hen de afgelopen jaren drugs heeft verkocht. Dit gebeurde veelal om de eigen verslaving te bekostigen. 

Negen aanhoudingen

Vorige week en het begin van deze week werden de negen aangehouden. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Een deel van de verdachten mocht vervolgens naar huis. Twee van hen echter niet. Het is aan de rechter-commissaris om te beoordelen of ze langer vast moeten blijven zitten. Daarnaast moest ook een 39-jarige inwoner van Dokkum langer blijven zitten. Hij had veel boetes openstaan en moet daarom voor 20 dagen naar de gevangenis. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: