vrijdag, 22. januari 2016 - 13:18 Update: 22-01-2016 13:19

Gewapende overval op vrouwelijke buschauffeur halte Dalsteindreef

Gewapende overval op vrouwelijke buschauffeur halte Dalsteindreef
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een vrouwelijke buschauffeur is donderdagavond rond 22.30 uur slachtoffer geworden van een gewapende overval bij de halte Dalsteindreef in Amsterdam Zuidoost. Dit meldt de politie vrijdag.

Passagiers getuige

Twee gemaskerde mannen stapten de bus in en onder bedreiging van een vuurwapen wisten zij de geldlade met muntgeld buit te maken. In de bus van het GVB, lijn 41, waren meerdere passagiers aanwezig waarvan enkele getuige waren van de overval. Er raakte niemand gewond. De overvallers renden na de overval hard weg in de richting van de Dublindreef.

Zoekactie

Een zoekactie in de omgeving en een Burgernetactie leverde geen resultaat op. De videobeelden uit de GVB-bus zijn in beslag genomen en zullen hoogstwaarschijnlijk getoond gaan worden in het kader van opsporingscommunicatie. De buschauffeur is zoals gebruikelijk in het kader van nazorg opgevangen door GVB-personeel.

De rechercheurs die deze zaak in behandeling hebben zijn nog op zoek naar getuigen uit de bus met wie nog geen contact is geweest. Daarnaast zoeken ze getuigen die de overvallers voor de overval in de omgeving van de Dalsteindreef hebben gezien of ze misschien hebben zien wegvluchten. 

Woensdagochtend vroeg was een buschauffeur in Amsterdam-Noord ook slachtoffer van een gewapende overval. Lees hier het bericht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: