zaterdag, 23. januari 2016 - 21:24 Update: 23-01-2016 22:30

'Kleuters hoeven toch geen Engels te leren'

'Kleuters hoeven toch geen Engels te leren'
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Zaterdag werd het Platform Onderwijs 2032 gepresenteerd. Volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) blijkt daaruit dat 'het 'onderwijs in toenemende mate op instellingen eigen accenten zal gaan leggen', aldus AVS-voorzitter Petra van Haren.

Het Platform Onderwijs 2032 vindt dat leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs voortaan wel moeten beschikken over dezelfde basiskennis. Tot die basis wordt kennis van het Nederlands, Engels en wiskunde gerekend, maar ook digitale geletterdheid en burgerschap, zo schrijft de NOS zaterdag. Al in 2015 werden de hoofdlijnen van het plan gepresenteerd, maar naoverleg met de betrokkenen is er nog wat aangepast. Zo hoeven leerlingen niet meer in groep 1 al Engels te krijgen. Basisscholen moeten wel een eindniveau garanderen, maar mogen zelf bepalen wanneer ze beginnen met Engelse les aan kinderen.

De kennis waarover alle  leerlingen moeten beschikken, heet het kerncurriculum. De lessen moeten voortaan over drie terreinen worden verdeeld: Mens & Maatschappij, Natuur & Technologie en Taal & Cultuur. Het advies van Onderwijs2032 werd vandaag aan staatssecretaris Sander Dekker overhandigd. 

Categorie:
Provincie: