zondag, 24. januari 2016 - 19:50 Update: 24-01-2016 20:26

Opnieuw ontsnapte TBS'er aangehouden

FASTNL houdt opnieuw TBS'er aan
Foto: Archief FBF.nl
Spijkenisse

Het gespecialiseerde politieteam FASTNL heeft zondag in Spijkenisse een 48-jarige Rotterdammer aangehouden. De man heeft TBS met dwangverpleging voor diefstal en dreiging met wapengeweld. Hij was sinds donderdag voortvluchtig.

Met deze aanhouding komt het aantal aanhoudingen van TBS’ers door FASTNL dit weekend op twee te staan.

Vuurwapen

De veertiger is donderdagavond niet van zijn onbegeleid werkverlof teruggekeerd in zijn TBS-kliniek. FASTNL is vrijdag een onderzoek gestart in de TBS-kliniek, die onder de rook van Rotterdam ligt. Op basis van onderzoeksinformatie is het opsporingsonderzoek naar de man geïntensiveerd. Drie uur later heeft FASTNL hem zondag aangetroffen en zonder problemen aangehouden.

Overval, diefstal en dreiging

Vanochtend is bij FASTNL bekend geworden dat de man vrijdag een bakkerij in Spijkenisse heeft bedreigd en overvallen. De politie Rotterdam herkende de Rotterdammer, die als gezocht gesignaleerd stond, op camerabeelden van de overval. Daarop is te zien hoe hij in de bakkerij dreigt een wapen, dat hij bij zich zou hebben, te gebruiken als de kassalade niet vrijwillig wordt afgestaan. De kassalade is daarop aan hem meegegeven. 

De man heeft bovendien tussen 2007 en 2011 een spoor van diefstal en dreigingen met wapengeweld getrokken door Groningen.

Persoonlijkheidsstoornis

Aan het handelen van de Zuid-Hollander ligt volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis ten grondslag. Hij wordt overgedragen aan de politie in Rotterdam

FASTNL

FASTNL is op 1 januari 2015 in het leven geroepen. Sinds de oprichting beschikt de Nationale Politie binnen de Landelijke Eenheid over een team van 35 speciaal getrainde politiemensen dat zich richt op het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen. Daaronder worden onvindbare personen verstaan die nog een gevangenisstraf van meer dan 300 dagen moeten uitzitten. Maar ook ontsnapte gedetineerden, TBS’ers en PIJ’ers inclusief zij die niet van onbegeleid verlof zijn teruggekeerd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):