zondag, 24. januari 2016 - 20:47 Update: 24-01-2016 22:27

Sectorplan 'Grenzenloos werken' goedgekeurd door Asscher

Geld voor 800 banen grensstreek
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Minister Asscher heeft zondag het sectorplan ‘Grenzenloos werken’ goedgekeurd. Dit meldt het FNV zondag.

De komende twee jaar gaat de FNV, die de hoofdaanvrager van dit plan is,  meehelpen om 800 werkzoekenden in de grensregio’s met België en Duitsland aan een baan te helpen aan de andere kant van de landsgrens. De FNV gaat de werkzoekenden van werk naar werk of vanuit de werkloosheid naar werk begeleiden.

FNV-bestuurder Gijs van Dijk: 'Met dit plan kunnen de grensregio’s de banden aanhalen met de regio’s in Duitsland en België, waardoor de regionale arbeidsmarkt een impuls krijgt. En hierdoor wordt de positie van Nederlandse werkzoekenden op de arbeidsmarkt versterkt. De banen liggen in de grensregio’s niet voor het oprapen, dus dit is goed nieuws voor hen.'

9,7 miljoen euro

Er is ruim 9,7 miljoen euro beschikbaar voor het plan, waarvan het ministerie SZW 4,9 miljoen bijdraagt, sociale partners betalen de andere helft. Het geld is vooral bedoeld voor extra scholing. Bij het plan werkt de FNV samen met de andere sociale partners, het UWV, de VNG en de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Duitsland en België

Mensen die in Nederland hun baan dreigen te verliezen kunnen door het plan begeleiding krijgen om in Duitsland en België aan de slag te gaan. Het sectorplan richt zich vooral op de technische beroepen en sectoren als de landbouw, logistiek, de horeca en het onderwijs.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):