maandag, 25. januari 2016 - 20:13 Update: 26-01-2016 14:03

Tweede Kamer wil opheldering over onder tafel geschoven Teeven-bonnetje

Tweede Kamer wil opheldering over onder tafel geschoven Teeven-bonnetje
Foto: Archief FBF
Den Haag

De commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de Teevendeal, gaat het onderzoek in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie heropenen.

Uit documenten die Nieuwsuur in handen heeft, blijkt dat een ambtelijke opdracht is gegeven 'het bonnetje' niet te vinden. Het bonnetje, dat destijds al veel stof deed opwaaien, hadden ICT'ers bijna boven water, toen ze van hogere hand de opdracht kregen te stoppen met zoeken ernaar. Onduidelijk is wie het bevel gaf.

De Teevendeal draait om de schikking die oud-staatssecretaris Fred Teeven als officier van justitie sloot met drugscrimineel Cees H. Het ministerie van Veiligheid en Justitie hield lang vol dat het afschrift daarvan was verdwenen en ook over de hoogte van het bedrag was lang onduidelijkheid.

Toen Nieuwsuur in maart 2015 details onthulde over het Teeven-bonnetje, werd het bankafschrift alsnog gevonden. Minister van Justitie Van der Steur heeft Marten Oosting gevraagd om een nieuw onderzoek in te stellen naar aanleiding van de nieuwe informatie. Oosting deed al eerder onderzoek naar de Teevendeal.

Tweede Kamer wil opheldering

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk een debat met minister Van der Steur over de Teevendeal. Justitieminister Ard van der Steur vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over nieuwe onthullingen in de Teeven-deal. 

Met deze nieuwe Haagse doofpotcultuur kan het voor het Kabinet nog knap lastig worden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):