woensdag, 27. januari 2016 - 10:11 Update: 27-01-2016 10:12

Tweede aanhouding vermissing Andy de Heus

Tweede aanhouding vermissing Andy de Heus
Foto: Politie
Echt/Sittard

Een 55-jarige vrouw uit Sittard is woensdagmorgen aangehouden als verdachte in het rechercheonderzoek naar de verdwijning van Andy de Heus. De vrouw kwam tijdens het onderzoek naar de vermissing van Andy de Heus in beeld en is in Venlo door de politie gearresteerd.

De politie is reeds geruime tijd bezig met het onderzoek naar deze verdwijning. De verdachte zal in de komende dagen door rechercheurs worden gehoord over haar aandeel in deze vermissingzaak. De nabestaanden van Andy de Heus zijn door de politie geïnformeerd over deze nieuwe aanhouding. Niet uitgesloten wordt dat er nog meer aanhoudingen in het lopende onderzoek worden verricht.

Technisch onderzoek

Begin december werd er technisch onderzoek in en rondom enkele woningen op een vakantiepark in Stevensweert verricht. Hierbij waren onder meer medewerkers van de Forensische Opsporing, speurhonden van de Landelijke Eenheid en leden van het Defensie Advanced Search Team (AST) betrokken. Dit onderzoek heeft nog niet geleid tot het terugvinden van de vermiste man. Wel zijn enkele zaken veiliggesteld, die momenteel nader worden onderzocht en geanalyseerd in het laboratorium. Door rechercheurs zijn er in de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd met diverse personen over deze vermissingzaak.

Vermissing

Sinds hij op dinsdagavond 18 december 2012 zijn woning in Echt verliet, wordt de destijds 30-jarige Andy de heus vermist. Zijn grijze Volkswagen Caddy waarmee hij thuis vertrokken is, werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: