donderdag, 28. januari 2016 - 14:18

Taakstraf voor voormalig directeur COA

Taakstraf voor voormalig directeur COA
Foto: Archief EHF
Den Haag

De rechtbank Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat de voormalig algemeen directeur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrift. De rechtbank heeft haar 140 uur taakstraf opgelegd. Dit is dezelfde straf als de officier van justitie twee weken geleden heeft geëist.

Leugens over privé gebruik

De rechtbank is van oordeel dat verdachte niet eerlijk heeft verklaard over het privé gebruik van haar dienstauto. Zij heeft achteraf haar secretaresse en haar chauffeur in haar zakelijke agenda afspraken laten zetten die in werkelijkheid niet hebben plaatsgevonden. Deze afspraken moesten dienen om die leugens over het privé gebruik te verhullen.

De rechtbank neemt het verdachte kwalijk dat zij de schuld steeds bij anderen heeft gelegd. Ook heeft zij voormalige ondergeschikten bij het strafbare feit betrokken. De rechtbank weegt beperkt mee dat verdachte veel negatieve media aandacht heeft gekregen. Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat er al veel tijd is verstreken sinds het plegen van de strafbare feiten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):