zondag, 31. januari 2016 - 12:37 Update: 31-01-2016 20:56

Meeste bewoners van het appartementencomplex in Hoorn weer terug in woning

28 appartementen in Hoorn ontruimd bij brand
Foto: foto ter illustratie
Hoorn

De meeste bewoners van het appartementencomplex zijn inmiddels weer terug in hun woning.

De meeste bewoners van het appartementencomplex zijn inmiddels weer terug in hun woning.

De bewoners van 13 woningen kunnen nog niet terug naar hun woning. Het gaat om de appartementen op de bovenste verdieping en een woning onder het appartement waar de brand begon. Hier is sprake van veel roet- en waterschade. Alle bewoners hebben (tijdelijk) onderdak gevonden voor de nacht. Woningcorporatie Intermaris heeft met veel bewoners inmiddels afspraken gemaakt om met elkaar over het vervolg te spreken.

In de nacht van zaterdag 30 januari op zondag 31 januari woedde een hevige brand gewoed in een appartementencomplex aan het Westfriese Hof in Hoorn. Het complex van 28 appartementen iwerd ontruimd. Vijf bewoners zijn behandeld vanwege rookinhalatie en prikkende ogen. De bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in wijkcentrum De Zaagtand. In de loop van de nacht en ochtend vonden  de meeste bewoners elders onderdak.

Het appartement waarin de brand woedde en de twee naastliggende appartementen zijn onbewoonbaar en afgesloten vanwege de veiligheid. Naar de oorzaak van de brand wordt op dit moment technisch onderzoek gedaan.

Er is zeer beperkt asbest in het pand aanwezig, maar omdat dit goed is afgeschermd is er geen asbestgevaar. In een aantal appartementen is sprake van water- en roetschade. De eigenaar van het pand, woningcorporatie Intermaris, zoekt de komende dagen met getroffen bewoners zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Complicerende factor hierbij kan zijn dat niet alle bewoners verzekerd zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: