zondag, 31. januari 2016 - 13:11 Update: 31-01-2016 20:58

ANWB verwacht topdrukte op weg naar de sneeuw

Topdrukte op weg naar de sneeuw
Foto: fbf
Den Haag

Wie komend weekend met de auto naar de wintersport vertrekt, kan rekenen op lange files.

Vooral zaterdag 6 februari wordt volgens de ANWB een topdag in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Daar beginnen de wintervakanties. In combinatie met de drukte rond carnaval veroorzaakt dat een flinke uittocht richting de wintersportgebieden. Oostenrijk is het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Frankrijk is een goede tweede, daarna volgen Duitsland en Zwitserland.

Automobilisten in Duitsland kunnen zaterdagochtend aansluiten in files op de A5 Karlsruhe-Bazel, A7 Ulm-Füssen, A8 Stuttgart-München en op de A9/A99 bij München. De piekuren liggen tussen 09.00 en 12.00 uur. Pas na 14.00 uur lossen de files op.

In Oostenrijk verwacht de toeristenbond de meeste vertraging op de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith. Maar ook op de A10 Salzburg-Villach loopt het verkeer vast. Terugkerende wintersporters hebben veel last van de strenge controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd loopt zo maar op tot een uur.

In Frankrijk staan zaterdag de hele dag files ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon-Chamonix en op de A43 Lyon-Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N85 Grenoble-Gap en de N90 Albertville-Bourg St. Maurice, bij Moûtiers gaan erg langzaam. De komende zaterdagen wordt het daar alleen maar drukker.

Op de wegen in Zwitserland zijn de belangrijkste knelpunten te vinden op de A1 Zürich-Bern en de A2 Bazel-Chiasso bij de St. Gotthardtunnel. Ook kan er wachttijd ontstaan bij de autotreinstations.

In Nederland verwacht de ANWB komend weekend niet veel problemen op de weg. In het zuiden zijn tal van stadscentra lastig bereikbaar met de auto vanwege de vele carnavalsoptochten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):