maandag, 1. februari 2016 - 11:27 Update: 01-02-2016 19:41

Verzekeraar Vivat schrapt tussen 900 en 1.200 banen in Nederland

Verzekeraar Vivat schrapt honderden banen
Foto: fbf
Utrecht

In de komende drie jaren gaan er bij verzekeraar Vivat 900 en 1200 banen verdwijnen.

Vivat, het vroegere SNS Reaal met labels als Reaal, Zwitserleven en Actiam, moet bezuinigen. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt, zo melden meerdere media. Als er 900 tot 1.200 banen verdwijnen is dat ongeveer een derde van het totale personeelsbestand. Het verzekeringsconcern zegt hierover in het persbericht: 'In het belang van klanten en medewerkers zijn kostenreducties noodzakelijk.'

Vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang. Vivat wil de organisatie minder complex maken. Vivat: 'Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moeten leiden tot een wendbare organisatie die dichter bij de klant staat.' De kosten liggen circa 30 procent hoger dan bij de concurrentie. Vivat heeft in de loop der jaren meerdere merken opgenomen. Maar op meerdere afdelingen wordt nu hetzelfde werk gedaan voor deze verschillende merken. Vooral de personele kosten liepen daarbij hoog op. Het bedrijf laat in een verklaring weten zich meer te gaan richten op innovatieve en digitale verzekeringstoepassingen. Er wordt drie jaar uitgetrokken om Vivat om te vormen tot één centrale organisatie.

Klanten regelen hun verzekeringszaken tegenwoordig steeds meer online. Anbang loopt volgens een woordvoerster voor op dat gebied. Bij Anbang is het bijvoorbeeld al mogelijk om schades te melden via berichtendienst WhatsApp.

Een woordvoerster van Vivat heeft laten weten dat er zoveel mogelijk werknemers via natuurlijk verloop Vivat zullen verlaten, maar voor een groot deel is gedwongen verslag onvermijdelijk. Voor deze werknemers komt er een sociaal plan waarbij zij negen maanden lang worden begeleid van werk-naar-werk trajecten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):