maandag, 1. februari 2016 - 12:32 Update: 01-02-2016 15:21

Hond door hondenbezitter doodgestoken in Wagenberg

Loslopende hond door andere hondenbezitter doodgestoken
Foto: Archief FBF
Wagenberg

Een hondenbezitter heeft afgelopen zondagmiddag 31 januari bij de hondenuitlaatplek de Wagenbergse Put een Mechelse herder doodgestoken omdat deze hard op zijn witte hondje was afgerend. Dit meldt de politie maandag.

De omgeving van de Wagenbergse Put ligt buiten de bebouwde kom en is een plek waar veel hondenbezitters met hun hond wandelen. De Wagenbergse Put ligt vlak langs de autosnelweg A-59. Een 50-jarige man uit Made ging er zondagmiddag met zijn Mechelse herder en zwarte jachthond wandelen. Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een wit hondje. Alle honden liepen los. De Mechelse herder ging op het witte hondje af. De 50-jarige man riep nog naar de twee personen dat zij zijn Mechelse herder maar weg moesten sturen.

Doodgestoken

Dat gebeurde niet. De Mechelse herder werd door één van de personen van het witte hondje in zijn nekvel gepakt, een paar meter meegesleept en aan de kant geduwd. De 50-jarige eigenaar zag dat zijn Mechelse herder beef liggen. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat er bloed rond de nek zichtbaar was. De hond was kennelijk doodgestoken.

Aangifte en onderzoek

De twee personen waren ondertussen doorgelopen en uit het zicht verdwenen. Het is onbekend of het om twee mannen, twee vrouwen of een stel ging. Wel is duidelijk dat ze een wit hondje uitlieten en vermoedelijk met een grijze auto naar de Wagenbergse Put waren gekomen. De wijkagente heeft een aangifte opgenomen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: