dinsdag, 2. februari 2016 - 21:58 Update: 02-02-2016 22:15

Roel Cazemier (56) nieuwe burgemeester Krimpenerwaard

Roel Cazemier (56) nieuwe burgemeester Krimpenerwaard
Foto: Archief EHF
Krimpenerwaard

Roel Cazemier (VVD) is dinsdagavond door de gemeenteraad aanbevolen als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Dit meldt de gemeente dinsdagavond.

De heer Cazemier is 56 jaar, lid van de VVD en op dit moment burgemeester van de gemeente Dinkelland in Twente, een gemeente met 10 kernen. Hij volgt waarnemend burgemeester Tjerk Bruinsma op.

De heer Cazemier is een zeer ervaren bestuurder. Sinds 1991 is hij, met een korte onderbreking van 2008-2009 toen hij directeur van Omroep Fryslan was, actief als burgemeester in achtereenvolgens Ruinerwold (1991-1994), Ameland (1994-2000), Dongeradeel (2000-2008) en Dinkelland (2009-heden). De heer Cazemier beschikt als lid van het bestuur van de VNG, als voorzitter van het college van Arbeidszaken van de VNG en als voorzitter van de raad van commissarissen van Stedin over een goed bestuurlijk netwerk.

De commissie heeft de heer Cazemier in de gesprekken leren kennen als een persoon met een gezaghebbende uitstraling en daadkracht. Hij brengt zeer ruime ervaring in het ambt van burgemeester mee en is gedegen en weloverwogen. 

Hij is in de overtuiging van de gemeenteraad daarmee de juiste persoon om de opgaven voor de nieuwe gemeente, zoals deze verwoord zijn in de door de raad op 8 september 2015 vastgestelde profielschets, de komende jaren ter hand te nemen. 

Vervolgprocedure

De heer Cazemier wordt nu via de commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet op voorstel van het ministerie van BZK uiteindelijk een voordracht tot benoeming aan de koning. 

Het is in Nederland inmiddels goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij wordt gevolgd. De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien voor maandag 4 april 2016 om 20.00 uur. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Lekkerkerk.

Categorie:
Provincie: