woensdag, 3. februari 2016 - 13:08 Update: 03-02-2016 13:18

Verdachten doodsteken Mechelse herder melden zich bij politie

Verdachten doodsteken Mechelse herder melden zich bij politie
Foto: Archief EHF
Wagenberg

De twee verdachten afgelopen zondagmiddag betrokken waren bij het doodsteken van een Mechelse herder bij hondenuitlaatplaats de Wagenbergse Put, hebben zich dinsdagavond gemeld op het politiebureau in Oosterhout. Dit meldt de politie woensdag.

'Ze vertelden dat ze betrokken waren bij het doodsteken van de hond afgelopen zondag. Het tweetal is gearresteerd en ingesloten', aldus de politie.

Media-aandacht

Op zondagmiddag 31 januari 2016 werd een Mechelse herder doodgestoken. Dat gebeurde bij de Wagenbergse Put tijdens het uitlaten. De zaak kreeg veel media-aandacht en de maatschappelijke verontwaardiging was groot. Na een getuigenoproep kreeg de politie diverse reacties op basis waarvan een duidelijk signalement beschikbaar kwam.

In de cel

De twee verdachten meldden zich dinsdagavond, uit eigen beweging, in het politiebureau in Oosterhout. Na overleg met de officier van justitie werd het duo gearresteerd en ingesloten. Het gaat om een 22-jarige vrouw en een 25-jarige man, beiden inwoners van Made. 

'Zelfverdediging'

Tijdens het verhoor gaf de 25-jarige man toe dat hij de hond had gestoken, waarbij hij verklaarde dat het om zelfverdediging ging. De gedupeerde eigenaar van de gedode hond is door de wijkagent op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: