donderdag, 4. februari 2016 - 13:24

Twee jaar voor dood door schuld bij ongeluk met pistool

Twee jaar voor dood door schuld bij ongeluk met pistool
Foto: Archief EHF
Leiden

De rechtbank Den Haag heeft een 21-jarige man uit Leiden veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf omdat hij schuld heeft aan de dood van de 24-jarige Angelo Frank. Het slachtoffer werd dodelijk getroffen door een schot uit een pistool dat de verdachte op dat moment in zijn hand had.

Geen moord of doodslag

Volgens de rechtbank was er geen sprake was van moord of doodslag, maar van een ongeluk. De verdachte heeft daaraan schuld omdat hij een levensgevaarlijke situatie heeft laten ontstaan. Hij heeft een dodelijk wapen met scherpe munitie aangeschaft en dat ter hand genomen zonder dit te controleren. Hij mocht er niet van uit gaan dat het wapen ongeladen was, omdat hij zelf heeft verklaard dat hij vermoedde dat het slachtoffer in de dagen daarvoor met dat wapen bezig was geweest.

Lagere straf dan geëist

De rechtbank vindt dat de verdachte zeer onvoorzichtig heeft gehandeld. Er is echter geen sprake geweest van roekeloosheid, zoals de officier van justitie betoogde. Daarom valt de straf ook lager uit dan de vier en een half jaar die was geëist. 

Categorie:
Provincie: