donderdag, 4. februari 2016 - 19:43 Update: 04-02-2016 20:17

Politie Keulen extra alert bij start carnaval

Politie Keulen extra alert bij start carnaval
Foto: fbf
Keulen

In Keulen is donderdaghet jaarlijkse carnaval begonnen. Om precies 11.11 uur barstte het feest los, dat zoals vanouds begon met Weiberfastnacht, het vrouwencarnaval.

Vanwege de incidenten tijdens de nieuwjaarswisseling zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen en is de politie extra alert. Zo is er extra cameratoezicht en zijn er twee keer zoveel agenten op de been als normaal met carnaval. Verder dragen pollitieagenten bodycams, die aanspringen als de situatie gevaarlijk wordt, zo laat een woordvoerder van politie weten. Dit melden verschillende media donderdag. 

Mochten vrouwen zich op een bepaald moment niet veilig voelen, dan kunnen ze onder meer naar een security point. Zo'n security point wordt bemand door sociale werkers en psychologen. De kosten voor de beveiliging liggen rond de 360.000 euro.

Volgens correspondent Jeroen Wollaars van de NOS hebben vluchtelingen les gehad over wat het feest inhoudt. Wollaars 'Ze kregen daarbij informatie over waarom de vrouwen zich misschien net wat losser gedragen en dat dat niet betekent dat je eraan mag zitten.'

Hoogtepunt in Keulen is ieder jaar de grote carnavalsoptocht door de binnenstad op maandag. tijdens ‘Rosenmontag’.