vrijdag, 5. februari 2016 - 8:55 Update: 05-02-2016 12:53

Betalen met valse neutbonnen strafbaar

Valse neutbonnen in omloop
Foto: Jean-Pierre Geusens
Roosendaal

De politie heeft vrijdag 5 februari een 17-jarige jongen uit de gemeente Roosendaal aangehouden. Hij wordt er van verdachte valse neutbonnen te hebben verspreid.

In totaal zijn 7800 valse neutbonnen in beslag genomen. De bonnen worden in Roosendaal gebruikt als betaalmiddel in de horeca tijdens carnaval. Het vermoeden bestaat dat er nog een grote hoeveelheid van deze bonnen in omloop is. Agenten kregen vanuit de Roosendaalse horeca al diverse meldingen dat er met de bonnen wordt geprobeerd te betalen. 

Hoe te herkennen?

De bonnen missen de veiligheidskenmerken waar de echte bonnen wel over beschikken. Dat wordt zichtbaar onder UV-licht. Daarnaast zijn de bonnen ook veel donkerder dan de originelen. Betalen met de bonnen is strafbaar. Carnavalsvierders wordt gevraagd goed op te letten als er neutbonnen aan ze aangeboden worden via andere kanalen dan de bekende verkooppunten. Neem bij twijfel direct contact op met de politie. De zaak is in onderzoek en meer aanhoudingen worden op korte termijn niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: