vrijdag, 5. februari 2016 - 10:52 Update: 05-02-2016 13:37

Drie winkeldieven met geprepareerde tassen gesnapt in Amsterdam

Professionele winkeldieven in Amsterdam gepakt
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Afgelopen woensdagmiddag hebben politiemensen van het Doelgroepenteam Amsterdam drie professionele winkeldieven aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

De mannen, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en zijn in verzekering gesteld. De auto van de verdachten voorzien van een Frans kenteken, lag vol met gestolen kleding en schoenen.

De zaak kwam aan het rollen toen één van de verdachten in de binnenstad werd gespot door een politieman in burger en die deel uitmaakt van het Doelgroepenteam. De verdachte droeg een tas bij zich die gevuld was met goederen en die afgedekt was met een soort sjaal. Gezien de vorm van de tas en het afdekken met een sjaal rees het vermoeden dat het hier om een geprepareerde tas ging.

Observatie

De verdachte werd onder observatie genomen en uiteindelijk stapte hij in een auto waar al iemand anders in zat. De auto ging rijden en werd door politiemensen in burger gevolgd. De auto reed wat rondjes over de grachten en de eerste verdachte stapte weer uit zonder tas in zijn handen.

De laatstgenoemde werd opnieuw gevolgd en politiemensen zagen dat hij een kledingzaak binnenging zonder zichtbare tas. Na 15 minuten “winkelen” kwam de verdachte weer naar buiten en was kennelijk ingelicht door anderen dan zij gevolgd werden waarop besloten werd om alle verdachten tegelijkertijd aan te houden.

Geprepareerde tassen

Bij deze auto was een andere man verschenen met een volle tas welke geleegd werden in de auto. Die ging achterin zitten. Het vermoeden was dat de auto een bewaarplaats was voor gestolen goederen. Gezien alle bevindingen werd besloten de verdachten aan te houden en de auto in beslag te nemen. Diverse geprepareerde tassen werden in dit onderzoek aangetroffen en in beslag genomen.

In de tassen en in de auto werd voor meer dan 3000 euro aan goederen aangetroffen. Omdat de prijskaartjes en alarmlabels er nog aanzaten konden de winkels achterhaald worden en zijn de spullen retour gegaan. Uit verder onderzoek bleek dat in ieder geval één van hen al in 8 steden actief was geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: