vrijdag, 5. februari 2016 - 21:21 Update: 05-02-2016 21:57

Xtc-lab in De Meern blijkt miljoenenfabriek

Xtc-lab in De Meern blijkt miljoenenfabriek
Foto: Politie
De Meern

Na een anonieme tip over een mogelijke hennepkwekerij in een loods aan de Damzigt in de Meern deed de politie daar op 6 januari een inval.

Binnen in de loods troffen de agenten een soort fabriek aan voor MDMA, de werkzame stof in xtc-tabletten. Dit melden verschillende media vrijdag.

De politie vond in de fabriek ongeveer 130 kilo MDMA. Daar zijn wel meer dan een miljoen pillen mee te maken Volgens het OM heeft het drugslab dan ook miljoenen euro's opgeleverd. Voor de veiligheid zijn specialisten van de Landelijke Faculteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en de brandweer erbij geroepen om op professionele wijze het productieproces stop te zetten en de levensgevaarlijke chemische middelen verantwoord af te voeren naar de opslag.

Het is nog onduidelijk hoeveel pillen er al gemaakt en verkocht zijn. De politie heeft een 52-jarige verdachte aangehouden die nog steeds vastzit. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd. De politie onderzoekt wie er nog meer bij het xtc-laboratorium betrokken is geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: