zaterdag, 6. februari 2016 - 11:30 Update: 06-02-2016 14:39

PvdA-top wil Samsom als lijsttrekker bij de komende verkiezingen

Spekman ziet Samsom wel zitten als lijsttrekker bij de komende verkiezingen
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Ook bij de komende verkiezingen moet Diederik Samsom de lijsttrekker zijn.

Dat vindt PvdA-voorzitter Hans Spekman. Tegen RTL Nieuws zegt hij: 'Ik vind dat wij als Partij van de Arbeid te snel mensen opbranden. Ik denk dat hij alles in zich heeft om een comeback te maken.' Ook PvdA-miniser Jeroen Dijsselbloem en vicepremier Lodewijk Asscher hebben hun steun voor Samsom uitgesproken en nu staat de hele parijtop achter Samsom. Samsom zelf zal daarover in oktober een besluit nemen. Dit schrijft onder meer RTL Nieuws zaterdag.

Volgens RTL -verslaggever Roel Schreinemachers is het nog geen gelopen race. Schreinemachter: 'Als de peilingen zo slecht blijven als nu kan het zijn dat de achterban zich gaat roeren, en de roep om een andere lijsttrekker sterker wordt. Dan komt misschien toch vicepremier Asscher of de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb weer in beeld.'

De PvdAS stond nog ooit zo laag in de peiling. Samsom heeft wel al aangegeven dat hij sowieso opstapt als de PvdA bij de verkiezingen volgend jaar hard onderuit gaat. Maar Spekman is het daar niet mee eens. Ook bij een zware verkiezingsnederlaag gaat hij door. 'Geen enkele uitslag kan me daar van afleiden', aldus Spekman, die volgende weekaan zijn tweede termijn als partijvoorzitter begint.

Categorie:
Provincie: