zondag, 7. februari 2016 - 16:38 Update: 07-02-2016 17:01

Harde wind gooit roet in het eten, carnavalsoptocht afgeblazen

Harde wind gooit roet in het eten, carnavalsoptocht afgeblazen
Foto: Jean-Pierre Geusens
Roermond

Vanwege de voor maandag aangekondigde harde wind is er besloten om de carnavalsoptocht in Roermond niet door te laten gaan. Dit meldt de gemeente Roermond zondagmiddag.

'Vandaag heeft overleg plaatsgevonden tussen de Gemeente Roermond en de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj om de situatie te bezien rondom de weersverwachtingen voor de carnavalsoptocht van aanstaande maandag. Op dit moment laten de weersverwachtingen geen enkele verbetering zien', aldus de gemeente.

Optocht afgelast

In het overleg heeft de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj aangegeven dat zij niet tot morgenvroeg wil wachten op het advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, maar dat zij vooruitlopend hierop zelf besloten heeft om de optocht, zoals deze gepland was in de binnenstad, af te gelasten.

'De stichting heeft in deze moeilijke keuze een afweging gemaakt tussen de teleurstelling enerzijds en de veiligheid anderzijds van publiek en deelnemers. Ik heb begrip voor dit besluit en ik vind dit een moedige beslissing van de stichting', laat burgemeester Donders - de Leest weten.

De Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj heeft deze beslissing genomen op basis van de weersvoorspellingen en het feit dat zij op verantwoorde en veilige wijze het feest willen vieren. Ook geeft het tijdig nemen van deze beslissing voldoende tijd en ruimte om het (alternatieve) plan B: ‘t Alternatieve Optochbal goed te kunnen organiseren. 

Alternatief

‘t Alternatieve Optochbal vindt morgen plaats vanaf 13.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie. Meer informatie volgt via www.optoch-remunj.nl - de website van de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj.

Vandaag heeft de Gemeente Roermond ook contact met het optochtcomité van Swalmen VV De Hopsjlokkers Zjwame en het optochtcomité van Asenray Die Lerchenwald Musikanten. Deze optochtcomités zijn nog in beraad over het wel, niet of gedeeltelijk laten doorgaan van de optocht maandag aanstaande. 

Categorie:
Provincie: