maandag, 8. februari 2016 - 9:52 Update: 08-02-2016 14:58

Wind ook maandag spelbreker bij carnavalsoptochten

Ook carnavalsoptochten in Den Bosch en Breda afgelast
Foto: Jean-Pierre Geusens
Den Bosch

De orginasatoren van de carnavalsoptochten in Den Bosch en Breda hebben de optochten afgelast vanwege de harde wind.

Vanwege de verwachte zware windstoten vinden zij het niet verantwoord om de hoge praalwagen door de straten van de steden te laten trekken.

Vanwege de harde wind en de waarschuwing voor windstoten zijn op meer plaatsen de parades afgelast of uitgesteld. Zondag werd al bekendgemaakt dat de optocht in Roermond niet doorgaat. Ook in Schaijk, Swalmen, Oss en Hapert gaan de optochten niet door. De grote optocht in Kerkrade gaat ondanks het weer wel gewoon door.

De minister  van Optocht van de Oeteldonkse carnavalsvereniging, Patrick van der Krabben, laat op Twitter weten dat de optocht in Den Bosch nu waarschijnlijk op 6 maart, Halfvasten, door de Brabantse hoofdstad zal trekken. In Breda wordt de optocht sowieso verschoven naar 6 maart, zo meldt Omroep Brabant.

In de meeste gemeenten waar de optochten nu worden afgelast, zullen de carnavalsverenigingen met de gemeenten een andere datum zoeken om de parade te laten plaatsvinden. Over het afgelasten zei Will Hense van de Bredase Carnavals Viering zegt tegen Omroep Brabant dat het een moeilijk, maar weloverwogen besluit was. Hense: 'Dit is iets waar mensen een heel jaar lang naartoe bouwen. Eén middag waarop ze laten zien wat ze kunnen met carnaval en dan zijn wij nu genoodzaakt om die middag uit te stellen. Dat heeft een grote impact.'

Categorie:
Provincie: