dinsdag, 9. februari 2016 - 10:03 Update: 09-02-2016 13:16

IKEA haalt plafondlampen terug

IKEA waarschuwt voor plafondlamp die kan loskomen
Foto: Ikea
Amsterdam

IKEA verzoekt klanten die een HYBY, LOCK of RINNA plafondlamp hebben gekocht deze niet meer te gebruiken en het product voorzichtig te demonteren. Klanten kunnen de lamp terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen daar het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing na ontvangst van verschillende meldingen over het loskomen van de glazen lampenkap. Deze kan daardoor van het plafond vallen en lichamelijk letsel veroorzaken. In enkele gevallen is daadwerkelijk sprake geweest van lichte verwondingen. 

De LOCK en HYBY plafondlampen waren sinds respectievelijk 2002 en 2012 te koop in alle markten waar IKEA actief is. De RINNA plafondlamp was sinds 2010 te koop in twaalf landen, waaronder Nederland. De in Nederland verkochte lampen hadden de volgende artikelnummers: HYBY:901.964.32, LOCK:000.556.91, RINNA:002.513.19

Klanten kunnen deze plafondlampen naar elk IKEA woonwarenhuis terugbrengen. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs nodig voor de terugbetaling. Op IKEA.nl staat bij belangrijke product- en veiligheidswaarschuwingen een montagehandleiding voor de HYBY, LOCK en RINNA plafondlampen. Daarin staat ook hoe deze producten veilig te demonteren zijn. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):