donderdag, 11. februari 2016 - 22:22 Update: 11-02-2016 23:09

GVB stopt per direct met verkoop dagkaarten in de bus vanwege overvallen

GVB stopt per direct met verkoop dagkaarten in de bus vanwege overvallen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB haalt per direct de dagkaarten en de kinderdagkaarten uit de verkoop. dit vanwege het aantal busovervallen, zo heeft GVB-directeur Alexandra van Huffelen aan de lokale omroep AT5 laten weten.

Het stoppen met de verkoop van de kaarten is een directe reactie op de zoveelste overval op een buschauffeur afgelopen woensdag in Amsterdam Noord. Reizigers konden met een kinderdagkaart en een dagkaart een dag en nacht onbeperkt reizen door Amsterdam met bus, tram of metro. Vanaf vrijdag verkopen de buschauffeurs deze kaarten niet meer een dan is er minder contant geld in de bus aanwezig. Van Huffelen tegen de omroep: 'Daardoor kan het depot, de hoeveelheid geld die onze chauffeurs bij zich hebben een stuk lager zijn, dus wordt het echt volstrekt oninteressant om hen nog te overvallen.'

Als het aan de politiek ligt, wordt al het contante geld uit de bus gehaald,. Van Huffelen  'Er zijn nog heel veel reizigers die kaartjes willen kopen in de bus. Wij denken dat als we daar onmiddellijk mee stoppen, dat dat tot heel veel agressiviteit gaat leiden bij reizigers, die bijvoorbeeld naar een sollicitatiegesprek willen en snel ergens naartoe willen.' Over een aantal maanden wil Van Huffelen wel helemaal stoppen met contant betalen in de bus.

Woensdagavond werd nog een GVB-buschauffeur in Noord overvallen door twee gemaskerde mannen met een mes. Rond 22.45 uur verliet de buschauffeur net het huisje van het GVB om aan zijn dienst te beginnen, toen hij vlak voor zijn bus werd overvallen door mannen die zijn tas met geldlade wilden hebben. Nadat hij zijn tas had afgegeven, gingen de overvallers er te voet vandoor.

Categorie:
Provincie: