vrijdag, 12. februari 2016 - 21:32 Update: 12-02-2016 21:53

Van der Steur laat beschikbaarheid tapsysteem onderzoeken

Van der Steur laat beschikbaarheid tapsysteem onderzoeken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Minister Van der Steur heeft de korpschef van de Nationale Politie gevraagd om de beschikbaarheid van het tapsysteem vanaf 2012 tot heden in kaart te brengen. Aanleiding voor het onderzoek is de open nota van de hoogleraren Van Koppen en Jacobs.

Om de beschikbaarheid van het  tapsysteem in kaart te brengen is een uitgebreide analyse noodzakelijk. Dit moet handmatig worden uitgevoerd en zal minimaal een half jaar in beslag nemen.

De Audit Dienst Rijk houdt toezicht op het onderzoek en zal de uitkomst ervan valideren. Minister Van der Steur zal de resultaten van het onderzoek in een brief aan de Tweede Kamer melden.

Daarnaast wordt het tapsysteem binnen afzienbare termijn opnieuw aanbesteed. In dat kader zal de minister heroverwegen of en in welke mate geheimhouding noodzakelijk is. Verder heeft de minister aangegeven dat de bevoegdheden van de leverancier  worden gemonitord. Deze worden bij de komende aanbesteding nadrukkelijk betrokken. Ook hierover zal de Tweede Kamer worden geïnformeerd.

Categorie:
Provincie: