zaterdag, 13. februari 2016 - 9:16 Update: 13-02-2016 17:24

Automobilisten naar wintersportgebieden stonden al vroeg in de file

Drukte op wegen naar wintersportgebieden
Foto: Archief bon
Utrecht

Al vroeg staan er flinke files van en naar de wintersport. Zo zijn er in Duitsland lange rijen bij de grenscontroles. In Frankrijk is het extra druk op de wegen door het slechte weer.

Prognose van de ANWB:

Dit weekend staan er in Duitsland wederom veel files door wintersportverkeer. Op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 is de meeste drukte op de wegen in het zuiden van Duitsland. Drukste routes zijn de: A7 Füssen - Ulm, A8 Salzburg - München - Stuttgart en de A9 München - Neurenberg.

Frankrijk 

Dit weekend wordt het druk op de wegen van en naar de Franse Alpen. Op zaterdag staan er de hele dag files ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon - Chamonix en op deA43 Lyon - Chambéry. Ook is het dan erg druk op de RN85 Grenoble - Gap en op deRN90 Albertville - Bourg St. Maurice, bij Moûtiers. Ook zaterdag 20 februari wordt het nog zeer druk. In Frankrijk eindigen de vakanties pas op zaterdag 5 maart.

Oostenrijk 

Zaterdag wordt het in Oostenrijk erg druk door wintersportverkeer. Daarbij is bij de grenzen met Duitsland grote kans op oponthoud door de grenscontroles. De wachttijd kan oplopen tot een uur. Files worden vooral verwacht op de A10 Salzburg - Villach, bij Salzburg, A12 Kufstein - Innsbruck bij Kufstein en op de B179 in beide richtingen tussen Füssen en Nassereith. Verkeer via de S16 moet rekening houden met vertraging door de werkzaamheden bij de Arlbergtunnel.

Zwitserland 

Dit weekend is het vrij druk op de weg door wintersportverkeer, maar echt grote problemen blijven in Zwitserland, net als afgelopen weekend, waarschijnlijk uit. Drukke routes zijn de A1 Zürich - Bern, A2 Bazel - Chiasso, A9 Martigny - Lausanne en deA13 Chur - Bellinzona. Houd rekening met wachttijden bij de verschillende autotreinstations. 
 

Categorie:
Provincie: