maandag, 15. februari 2016 - 12:51 Update: 15-02-2016 12:53

Sneeuw genoeg in de Alpen en Sauerland

Sneeuw genoeg in de Alpen en Sauerland
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De ANWB verwacht komende zaterdag 20 februari tussen 09.00 en 15.00 uur flinke verkeersdrukte op de wegen richting de wintersportgebieden.

In Nederland begint vrijdag de voorjaarsvakantie in de regio’s Midden en Zuid.  Ongeveer 300.000 Nederlanders vertrekken naar de Alpen. Over de sneeuw hoeven wintersporters zich geen zorgen te maken want dat ligt er genoeg. Zelfs in het Sauerland is wintersport mogelijk.

In Duitsland is zaterdag de kans op vertraging groot op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München, A7 Ulm-Füssen, A8 München-Salzburg, A93 Rosenheim-Kufstein en A99 ring München.

In Oostenrijk wordt het dringen op de wegen richting Tirol, het Vorarlberg en het Salzburgerland. Knelpunten zijn de A12 tussen Kufstein en Wörgl en bij de aansluiting met het Zillertal, de B179 Füssen-Reutte en de S16 tussen Bludenz en St. Anton.

Terugkerende wintersporters hebben veel last van de verscherpte controles aan de grens tussen Oostenrijk en Duitsland. De wachttijden lopen al snel op tot een uur.

In Frankrijk verwacht de ANWB veel vertraging op de A40 Mâcon-Genève-Chamonix, de A43 Lyon-Albertville-Chambéry en op de N90 Albertville-Bourg St. Maurice. Vooral die laatste kilometers naar de wintersportplaatsen kosten veel reistijd.

In Zwitserland moeten wintersporters zich instellen op filerijden op de A1 Zürich-Bern-Genève.

Volgende week begint de voorjaarsvakantie voor de regio Noord.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/verkeer of volg @ANWBeuropa op Twitter voor actuele reisinformatie over de grote knelpunten op de buitenlandse vakantieroutes.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):