dinsdag, 16. februari 2016 - 18:09 Update: 16-02-2016 19:03

Vrouw (24) in Rotterdamse woning doodgeschoten

Rotterdam

In Rotterdam is dinsdagmiddag in een woning een 24-jarige vrouw doodgeschoten. Dit heeft de politie, die 5 aanhoudingen heeft verricht, dinsdag bekendgemaakt.

Rond 14.10 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in een woning aan de Multatulistraat gewond was geraakt, waarna ambulances en een traumahelikopter ter plaatse kwamen. De vrouw is nog gereanimeerd, maar kon niet meer gered worden en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Er was al snel duidelijk dat het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven was gekomen, maar wat er precies in de woning is gebeurd, is nog in onderzoek. Er is een plaats delict ingesteld in de woning en er worden sporen veilig gesteld. 

Vijf aanhoudingen

Uit verklaringen bleek dat een man de woning was uit gevlucht. Naar hem is in de omgeving een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de portiek van een woning werd een man aangetroffen die mogelijk iets met de zaak te maken zou kunnen hebben en hij is aangehouden. Later werd in de Laanslootseweg een auto aangetroffen met vier mannen. 

Zij zijn ook aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Onder hen bevond zich een man die vermoedelijk in de woning aanwezig was tijdens het schietincident.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de feiten en de omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):