donderdag, 18. februari 2016 - 12:38 Update: 18-02-2016 15:40

Kans op natte sneeuw

Vanmiddag kans op natte sneeuw
Foto: fbf
De Bilt

De bewolking wordt van het westen uit langzaam dikker en vanmiddag valt er in het zuidwesten en westen al wat lichte (mot)regen en mogelijk ook even natte sneeuw, zo voorspelt het KNMI.

In het oosten en zuidoosten blijft het tot in de avond droog en daar is eerst nog ruimte voor de zon. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4 graden. De zuidenwind is zwak tot matig, aan de westkust matig tot vrij krachtig.

De neerslag beweegt vanavond maar heel langzaam verder oostwaarts en de kans op winterse neerslag neemt toe. De verwachte neerslaghoeveelheden zijn echter beperkt. Later vanavond of vannacht bereikt de zone met af en toe lichte regen of (natte) sneeuw het oosten en zuidoosten. In het tweede deel van de nacht klaart het van het westen uit langzaam op. Voor de neerslag uit kan het in het oosten nog lokaal -2 graden worden. In de westelijke helft ligt de temperatuur eerst enkele graden boven nul, maar kan de temperatuur tegen de ochtend in de opklaringen weer tot rond het vriespunt dalen. Zowel door de neerslag als door bevriezing is er een kans op gladheid. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vrijdagochtend valt er in de oostelijke provincies lokaal nog (natte) sneeuw. In de westelijke helft zijn er opklaringen en is het vrijwel overal droog. De opklaringen breiden zich gedurende de middag zich oostwaarts uit. In de avond raakt het weer bewolkt en later gaat het in het westen regenen. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 6. De zuidwestenwind is matig en aan de kust (vrij) krachtig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):