vrijdag, 19. februari 2016 - 8:49 Update: 19-02-2016 14:00

Dijkhoff ziet niets in plan VNO-NCW om vluchtelingen te gaan selecteren

VNO-NCW voorzitter wil alleen vluchtelingen opvangen met kans op baan
Foto: SXC
Den Haag

Staatssecretaris Dijkhoff ziet niets in het door Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW voorgestelde plan om alleen vluchtelingen op te vangen die een kans hebben op een baan. Dit heeft Dijkhoff vrijdag in een reactie laten weten.

Hans de Boer zei vrijdag in de Telegraaf dat Nederland en andere EU-landen alleen vluchtelingen moeten opvangen die een kans hebben op een baan. 

De overige vluchtelingen moet volgens de Boer opgevangen worden in Turkije of landen in de regio waar zij vandaan komen. ‘De aantallen zijn zo groot geworden dat opvang en integratie in de verdrukking komen en we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status’, aldus De Boer.

PvdA

De PvdA ziet ook niets in het plan van De Boer. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zegt ‘Natuurlijk wil je graag vluchtelingen aan het werk zien, maar vluchtelingen vangen we op omdat ze op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, niet omdat Hans de Boer een vacature heeft’.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: