vrijdag, 19. februari 2016 - 14:37 Update: 19-02-2016 14:40

Slachtoffer (32) schietincident Den Haag nu zelf aangehouden

Slachtoffer (32) schietincident Den Haag nu zelf aangehouden
Foto: Archief FBF
Den Haag

Afgelopen maandag heeft de politie de 32-jarige Hagenaar, die in september op het Joubertplantsoen het beoogde slachtoffer van een schietincident was, aangehouden in een onderzoek van de districtsrecherche Den Haag Centrum naar handel in verdovende middelen, uitkeringsfraude en afpersing van onder andere de schutter. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Getuigen alarmeerden zondagavond 20 september de politie omdat er knallen gehoord waren op het Joubertplantsoen, daarbij was gezien hoe een scooter wegreed. Mogelijk zou sprake zijn van een schietincident. Agenten namen direct poolshoogte, zij troffen uitsluitend getuigen aan. 

Forensische experts deden onderzoek en troffen sporen die aantonen dat er inderdaad geschoten was. Onderzoek wees uit dat het beoogde slachtoffer van het schietincident een 32-jarige Hagenaar was, hij weigerde aanvankelijk iedere medewerking aan het onderzoek maar deed later aangifte. 

Gaande het onderzoek werd de identiteit van de schutter en de bestuurder van de scooter bekend. Zij werden beiden in november aangehouden. De schutter zit nog vast, de bestuurder van de scooter is inmiddels heengezonden.  

Onderzoek

Over het vermeende slachtoffer kwamen bij de districtsrecherche signalen binnen dat hij zich zou bezig houden met de handel in verdovende middelen. Daarop werd door de recherche –in nauwe samenwerking met Team De Heemstraat- een onderzoek naar de spreekwoordelijke ‘handel en wandel’ van de Hagenaar ingesteld. Tijdens het onderzoek rezen verdenkingen van afpersing, witwassen, uitkeringsfraude èn afpersing van onder andere de schutter.

De officier van justitie verleende toestemming de verdachte, en drie medeverdachten, aan te houden. De Hagenaar werd daarop maandag 15 februari, samen met zijn 29-jarige vriendin aangehouden in een woning in Voorburg. Daarnaast werden in Den Haag nog twee broers van 31 en 32 aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: