vrijdag, 19. februari 2016 - 19:43 Update: 19-02-2016 19:43

Hoed en wandelstok Charlie Chaplin onder de hamer

Hoed en wandelstok Charlie Chaplin onder de hamer
Amsterdam

Verzamelaars van film-memorabilia uit de hele wereld proberen komende week hun slag te slaan tijdens een speciale Hollywood veiling bij online veilinghuis Catawiki. Tijdens de veiling komen namelijk meer dan 30 unieke Hollywood 'movie props' onder de hamer.

Topstuk van de veiling zijn de hoed en de wandelstok van de legendarische acteur Charlie Chaplin. Veilingmeester Mike Saffrie van Catawiki, verwacht dat de hoed en de wandelstok samen meer dan 50.000 euro gaan opbrengen. Andere bijzondere stukken die worden geveild zijn onder andere een haarlok van Elvis Presley, een paar door Marilyn Monroe gedragen oorbellen, een compleet pak van Al Pacino en een 'geweer' dat Kevin Costner gebruikte tijdens de opnames van de film 'Waterworld'. 

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin (1889 - 1977) was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm één van de beroemdste filmsterren van Hollywood. Hij ontving dan ook talloze onderscheidingen en werd in 1975 in Engeland zelfs tot ridder geslagen. Volgens Catawiki is het dan ook niets voor niets dat zijn persoonlijke bezittingen tegenwoordig voor vele duizenden euro's worden geveild. Omdat de meeste van zijn bezittingen tegenwoordig eigenlijk allemaal in musea liggen komt er nog maar zelden iets van hem op de markt. De hoed en de wandelstok in deze veiling lagen tot voor kort in het Belgische Hollywood museum, maar de eigenaar heeft besloten ze te verkopen. 

Meest begeerde movie props ter wereld

''De markt voor movie props groeit enorm. Er zijn namelijk steeds meer mensen die een object willen bezitten uit een film die miljoenen mensen in de bioscoop hebben gezien. In Amerika leveren deze movie props dan ook al langer heel veel geld op, maar tegenwoordig is er ook veel vraag naar deze props vanuit Europa en Azie'', aldus Catawiki. Uit onderzoek blijkt overigens dat, Luke Skywalker's lichtzwaard (Star Wars), de ring uit Lord of the Rings en de Aston Martin uit Goldfinger (James Bond) de meest begeerde movie props ter wereld zijn. 

Categorie:
Provincie: