zaterdag, 20. februari 2016 - 15:16 Update: 20-02-2016 21:20

Eerste aanhouding in zaak verdronken Brit Richard Cole, nog meer verdachten op het oog

Aanhouding in zaak verdronken Brit Richard Cole
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De recherche heeft vrijdag 19 februari in de zaak van de verdronken Brit Richard Cole een aanhouding verricht. Het onderzoek naar de andere verdachten is nog in volle gang.

De politie is ook nog op zoek naar de taxichauffeur die bij Cole is gestopt op 25 januari 2016. De aanhouding vond rond 18.30 uur plaats in Rotterdam. De 23-jarige verdachte is in verzekering gesteld ten behoeve van het onderzoek.

Eerdere getuigenoproep

Wie bestal de verdronken Richard Cole?
Het rechercheteam dat onderzoek doet in de zaak van de verdronken Brit Richard Cole heeft een aantal verdachten op het oog. Deze mannen worden niet verdacht direct betrokken te zijn bij de dood van de Britse Cole. De rechercheurs vermoeden dat ze zijn gsm hebben gestolen enkele minuten voordat hij te water raakte. Cole was erg dronken en daardoor een makkelijk slachtoffer.
Na de melding van de vermissing van Richard Cole is zijn stoffelijk overschot na de inzet van specialistisch speurhonden op 1 februari 2016 door duikers aangetroffen. Tijdens het onderzoek naar de toedracht van zijn dood zijn camera-opnamen in beslag genomen die een beeld geven van de gebeurtenissen op het Thorbeckeplein met de hoek van Herengracht op 25 januari 2016.

Camerabeelden

Op de camerabeelden is te zien dat Richard Cole een horecagelegenheid op het Thorbeckeplein verlaat. Hij is dan zeer onvast ter been. Terwijl hij daar strompelt wordt hij benaderd door een aantal onbekende mannen. Cole wordt een aantal malen vastgepakt. Op enig moment wordt zijn gsm buitgemaakt.

Taxi

Terwijl Cole over de grond kruipt rijdt een taxi langs, die stopt en rijdt vervolgens achteruit tot naast Cole. Dit gebeurt op de Herengracht ter hoogte van perceel 537.De taxichauffeur heeft kennelijk contact met Cole, echter na ongeveer een halve minuut rijdt de taxi door in de richting van de Vijzelstraat.Korte tijd later rolt Richard Cole het water in van de Herengracht.

Oproep

rechercheurs zijn op zoek naar de mannen die verdacht worden van de diefstal. Screenshots van de video-opnamen zijn op last van een officier van justitie in het kader van opsporingscommunicatie vrijgegeven. De rechercheurs willen graag in contact komen met de taxichauffeur die Richard Cole voor het laatst in leven heeft gezien. Weet u wie de verdachten zijn of wie de bewuste taxichauffeur is neem dan contact op met de politie.

Categorie:
Provincie: