zondag, 21. februari 2016 - 17:12 Update: 21-02-2016 20:31

Circa 250 aanhoudingen bij duel Feyenoord

Demonstratie Feyenoord beeïndigd door politie
Foto: Archief Bert van den Berg
Rotterdam

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – Roda JC heeft de politie ongeveer 250 supporters aangehouden. De supporters volgden de instructies van de politie niet op en gebruikten verbaal en fysiek geweld tegen stewards en agenten.

Een grote groep supporters startte halverwege de middag met een onaangekondigde demonstratie. De groep bewoog zich vanaf Varkenoord langs de Kuip naar het Maasgebouw om daar met een ‘ludieke’ actie verhuisdozen af te leveren. Voordat de groep het Maasgebouw bereikte, werd deze door de politie tegengehouden. De driehoek besloot hiertoe om een om een herhaling zoals in het verleden te voorkomen.

Controle

Een deel van deze groep supporters (enkele honderden mensen) is door de politie nabij de Kuip geïsoleerd en werd zij via een groepsaanpak gecontroleerd op identiteit, stadionverboden, vuurwerk en bezit van wapens. Enkele personen uit deze groep weigerden de instructies van de agenten op te volgen en keerden zich met fysiek en verbaal geweld tegen de politie. Hierop is door de driehoek besloten de hele groep aan te houden en over te brengen naar het bureau. Bij opstootjes binnen het stadionterrein raakten twee stewards lichtgewond. Het OM heeft laten weten dat alle betrokkenen een boete krijgen van €220,-. Daarnaast bekijkt het OM videobeelden. Als hieruit nieuwe strafbare feiten naar voren komen, onderzoekt het OM de mogelijkheden tot vervolging van de daders.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: