maandag, 22. februari 2016 - 13:01 Update: 22-02-2016 13:26

Verdachte afpersing Jumbo in beroep tegen verlenging voorarrest

Verdachte afpersing Jumbo in beroep tegen verlenging voorarrest
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Het Gerechtshof in Leeuwarden bekijkt maandag of het juist dat de man die verdacht van het afpersen van de Jumbo zijn rechtszaak af moet wachten in de gevangenis.

De man, Alex O., wordt verdacht van een aantal bomdreigingen bij meerdere filialen van de winkelketen, maar volgens zijn advocaat is er te weinig bewijs om hem nog langer vast te houden. Alex O. ontkent dat hij de afperser is en is het niet eens met  de verlenging van zijn voorarrest. Hij zit in ieder geval vast tot maart, want dan begint zijn rechtszaak. Dit melden meerdere media maandag.

Dinsdag doet het Gerechts waarschijnlijk uitspraak in de zak. Als de voorlopige hechtenis wordt opgeschort, kan Alex O. zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Hij verblijft nu nog ter observatie in het Pieter Baan Centrum, maar daar hoeft hij dan ook niet te zijn.

O. wordt ervan verdacht dat hij in 2015 bitcoins eiste van de Jumbo en explosieven plaatste bij Jumbo-filialen om de directie onder druk te zetten. Twee explosieven kwamen inderdaad tot ontploffing

Categorie:
Provincie: