dinsdag, 23. februari 2016 - 12:48 Update: 23-02-2016 18:11

Maar liefts op 69 panden in Brabant beslag gelegd in groot witwasonderzoek

Bijna 70 panden in beslag genomen in onderzoek naar witwassen
Foto: fbf
Eindhoven

De politie heeft de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek gedaan naar het witwassen van mogelijk crimineel verkregen vermogen.

Dat resulteerde dinsdag 23 februari in een actiedag waarbij administratie in beslag is genomen en beslag is gelegd op 69 panden in Eindhoven en Helmond. De hoofdverdachte in het onderzoek is een 42-jarige man uit Eindhoven.

Tijdens de actiedag deed de politie onderzoek op negen locaties: zeven in Eindhoven, één in Uden en één in Maastricht. Die hebben allemaal een relatie met de 42-jarige Eindhovenaar. Eén van de locaties is zijn woning in Eindhoven. Daar kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie die met speciale apparatuur hebben gezocht. In totaal hebben dinsdag ruim 110 mensen meegewerkt. De actiedag komt voort uit een witwasonderzoek van de politie.

Inbeslagname

Op de meeste locaties nam de politie administratie en gegevensdragers in beslag voor nader onderzoek. Ook werd dinsdag beslag gelegd op in totaal 69 panden: 65 in Eindhoven voornamelijk in het centrum van de stad en vier in Helmond. Deze panden zijn eigendom van de hoofdverdachte en/of rechtspersonen van de hoofdverdachte. Er is niemand aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):