dinsdag, 23. februari 2016 - 13:59 Update: 23-02-2016 22:10

Rechter legt verkoper witte heroïne jaar celstraf op

Jaar cel voor verkoop witte heroïne
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De rechtbank Amsterdam heeft de verkoper van witte heroïne tot een jaar cel veroordeeld. In februari vorig jaar werden 3 Deense toeristen onwel na het gebruik van witte heroïne waarvan ze dachten dat het cocaïne was.

De verdachte meldde zich bij de politie als verkoper van de drugs, nadat hij zichzelf op televisiebeelden had herkend. De man beweert dat hij niet wist dat hij witte heroïne verkocht: hij dacht dat hij cocaïne verhandelde.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij uit financieel gewin heeft gehandeld en daarbij het belang van de gezondheid van de kopers heeft genegeerd.

Waarschuwingen

Hoewel de verdachte niet wist dat hij heroïne in plaats van cocaïne verkocht, had hij daarop wel beducht moeten zijn: gelet op de media-aandacht die er al was en door de waarschuwingen voor witte heroïne op in de stad geplaatste matrixborden.

Gezondheid in gevaar

Desondanks heeft verdachte de verdovende middelen aan de toeristen verkocht, zonder goed op de hoogte te zijn van de aard en herkomst ervan, zonder de kopers voor het mogelijke gevaar van witte heroïne te waarschuwen en zonder hen te wijzen op testmogelijkheden, waardoor hij de gezondheid van 3 personen in gevaar heeft gebracht, zodanig dat zij hadden kunnen overlijden als niet tijdig was ingegrepen.

Categorie:
Provincie: