woensdag, 24. februari 2016 - 13:43 Update: 24-02-2016 14:24

'Dood Danny de Deugd (26) was ongeluk'

'Dood Danny de Deugd (26) waarschijnlijk geen misdrijf'
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

De 26-jarige Danny de Deugd uit Etten-Leur is waarschijnlijk omgekomen door een ongeval en niet door een misdrijf. Dat is de conclusie van de recherche die het onderzoek inmiddels heeft afgerond. Dit meldt de politie woensdag.

'De politie en het Openbaar Ministerie gaan er vanuit dat het meest waarschijnlijk is dat Danny begin juli 2015 door een eenzijdig ongeval met een scooter om het leven is gekomen. Andere scenario's zijn onderzocht, er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. Nabestaanden zijn deze week over de onderzoeksresultaten geïnformeerd', aldus de politie.

Zaterdagmiddag 12 december 2015 zag een wandelaar een deel van een menselijk lichaam langs een sloot liggen. Agenten stelden ‘de schedel‘ veilig. Ter plaatse was recent gemaaid en gebaggerd. Verder onderzoek leverde toen niets op. Woensdagmorgen 16 december 2015 werden tijdens een groot onderzoek nog meer menselijke resten veilig gesteld.

DNA match

Aan de hand van DNA-onderzoek werd in het Nederlands Forensisch Instituut vastgesteld dat het om de destijds 26-jarige Danny de Deugd gaat. Hij is een bekende van de politie en justitie waardoor zijn DNA vergeleken kon worden. Hij werd op 19 juni 2015 uit de Penitentiaire Inrichting Dordrecht ontslagen. Danny de Deugd was niet als vermist opgegeven. 

Opsporing Verzocht

Op 12 januari 2016 werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het onderzoek specifiek werd aan kijkers gevraagd of zij Danny na zijn vrijlating uit de PI nog gezien hadden.  Twee kijkers reageerden na de uitzending en verklaarden Danny op 30 juni 2015 nog gezien te hebben, hij was toen op een zwarte scooter. Op 1 juli 2015 stond de telefoon die bij de Danny in gebruik was voor het laatst aan.

Overige onderzoeksresultaten

Een wandelaar zag op 5 juli 2015 een zwarte scooter in de greppel aan de Zevenbergseweg liggen. Medewerkers van de Gemeente hebben deze bromfiets op 6 juli 2015 uit de sloot gehaald. De scooter was zwaar beschadigd (de achteras was gebroken). De brommer is vernietigd omdat de eigenaar niet meer achterhaald kon worden. Het onderzoek van het NFI heeft geen aanwijzingen op het stoffelijk overschot aangetroffen die wijzen op een aanrijding door een voertuig maar dit kan niet uitgesloten worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: