donderdag, 25. februari 2016 - 19:26 Update: 25-02-2016 22:26

Politie houdt in Brabant Franse auto aan na schietpartij in woning Zaandam

Politie houdt verdachten aan in Franse auto na schietpartij in woning Zaandam
Foto: Archief EHF
Zaandam

De politie heeft donderdagavond op de A27 bij het Brabantse Oosterhout een Franse auto aangehouden. Vermoedelijk zijn de inzittenden van deze auto betrokken bij een schietpartij in Zaandam, die eerder vandaag plaatsvond. Dit heeft de polite Noord-Holland bekendgemaakt, zo laat Omroep Brabant weten.

De vermoedelijke daders (aantal nog onbekend) sloegen op de vlucht in een grijze Renault met een Frans kenteken. door de aanhouding ontstond er aan het begin van de avond een tijd lang een kilometerslange file.

Donderdagmiddag rond 14.50 uur werd bij de politie gemeld dat er een schietincident had plaatsgevonden in een woning aan de Brandaris in Zaandam, waarbij twee mannen gewond zouden zijn geraakt. Bij dit geweldsincident was geschoten. In de woning  trof de politie een gewonde man aan. De andere gewonde man was na het geweldsincident het huis uit weten te komen en hij werd gewond aangetroffen in de directe omgeving aan de Noordzee. Beide mannen, Zaandammers in de leeftijd van 51 en 53 jaar, zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 51-jarige man ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis en de 53-jarige man is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en de directe omgeving bij de woning aan de Brandaris en op de locatie bij de Noordzee werden afgesloten voor nader onderzoek.

Heeft u informatie over dit incident dat zich afspeelde op donderdagmiddag  rond 14.50 uur in de omgeving van de Brandaris en de Noordzee, belt u dan met de recherche in Zaandijk via tel.nr. 0900-8844. Of bij het Team Criminele Inlichtingen via telefoonnummer 079-3458999.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: