vrijdag, 26. februari 2016 - 11:41

Bejaarde man slachtoffer van gijzeling

Bejaarde man slachtoffer van gijzeling
Foto: MV
Blerick

Een 78-jarige man uit Blerick is woensdagochtend (tijdstip onbekend) door onbekenden in een auto getrokken en vervolgens enkele uren vastgehouden. In de tussentijd is de woning van de man doorzocht en is er een onbekend geldbedrag weggenomen. Toen de man weer werd vrijgelaten door de verdachten, werd rond 13.00 uur de politie gealarmeerd.

De man was op weg vanuit zijn woning naar de Grote Winkelweg toen hij door onbekenden van zijn fiets werd getrokken en vervolgens in een auto moest plaatsnemen. Hier heeft hij vermoedelijk enkele uren in moeten doorbrengen, en de verdachten zijn vervolgens naar de woning van de man gegaan. De woning is overhoop gehaald en er is geld verdwenen. De hoogte van deze buit is op dit moment nog niet bekend. De man heeft aan de overval vermoedelijk een gebroken kaak overgehouden en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Politie zoekt getuigen

De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen op om zich te melden. Dit kan via 0900-8844. Anoniem is ook mogelijk via Stichting M, te bereiken op 0800 7000. Er is onder andere een sporenonderzoek in de woning verricht, en mensen met tips wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. De man is inmiddels weer thuis. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: